Column directeur-bestuurder Erik Wissink

We gaan voor goud!

Bij de start van het schooljaar zat ik nog helemaal in de euforie van de prachtige sportzomer.
Wat hebben we samen genoten van indrukwekkende sportmomenten, en wat mogen we trots zijn op wat ons kleine landje heeft bereikt. Het heeft mijzelf ook geïnspireerd om na een lange blessure het hardlopen weer op te pakken.

Net als bij sport, gaan we met passend onderwijs natuurlijk ook voor goud voor ieder kind. Met elkaar voor het kind. Het is mooi om dit terug te zien, te voelen en te merken bij alle betrokken partners binnen het Samenwerkingsverband (SWV). We gaan er weer voor!

We zijn het jaar positief gestart bij het SWV: de inspectie heeft ons definitieve rapport opgeleverd, waarin we positief zijn beoordeeld op de gewogen standaarden. Daarnaast hebben zij ook de gezamenlijke motivatie binnen het SWV (h)erkend, tegen de achtergrond van een regio die volop in ontwikkeling is.

Samen met de besturen en ketenpartners binnen het SWV gaan we dit schooljaar verder op de weg die moet gaan leiden naar meer inclusie. Immers, het beleid van OC&W is erop gericht dat de meeste scholen in 2035 de overstap naar inclusief onderwijs hebben gemaakt.

In het perspectief van dit schooljaar zien we een aantal mooie ontwikkelingen en initiatieven. Ik noem hierbij aandacht voor het jonge kind, onderwijs zorgarrangementen, project taal, samen leren in diversiteit, Brainport-ontwikkelingen, collectieve bekostiging van jeugdhulp in onderwijstijd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles is gericht op het bieden van nog beter passend en inclusiever onderwijs voor kinderen, zodat zij zo nabij mogelijk bij huis naar school kunnen gaan, samen met de vriendjes en vriendinnetjes uit de wijk. Samen met de schoolbesturen zijn we in gesprek om het wenkende perspectief van inclusief onderwijs concreter te maken.

In deze nieuwsbrief komen een aantal ontwikkelingen terug. We zitten met elkaar niet stil. De kinderen hebben het nodig.

Terug naar het begin van dit stukje. We gaan voor goud maar sommige trajecten vragen om een korte sprint en andere trajecten meer om een stevige duurloop. Loop/train je mee?