Stichting en boek ‘Het huis onder de regenboog’

De regenboog is voor íedereen

De stichting ‘Het huis onder de regenboog’ beschermt en bevordert de gelijkwaardigheid van alle inwoners in Helmond e.o. De stichting is een advies- en ontmoetingsplek op het brede gebied van LHBTIQ+ en ondersteunt bij het accepteren van de eigen (gender)identiteit.
Het huis onder de regenboog maakt geen onderscheid: de regenboog is voor íedereen.

Alle scholen in de gemeente Helmond hebben inmiddels het gelijknamige boek ‘Het huis onder de regenboog’ persoonlijk van de voorzitter en tevens auteur ontvangen. Een kleurig regenboog-handboek boordevol korte en waargebeurde verhalen. Ieder verhaal is voorzien van uitleg en tips voor de gegeven situatie op het brede gebied van LHBTIQ+. Het boek bevat bovendien uitgebreide bijlagen met o.a. keuzewijzers, ontwikkelingsfasen en een vademecum.

Het is een boek dat in geen enkele school (of zorginstelling) mag ontbreken! Kleurig, beknopt en duidelijk. Een overzicht van alles dat te maken heeft met LHBTIQ+. Wethouder Harrie van Dijk heeft dit onderstreept door budget beschikbaar te stellen waaruit iedere Helmondse school dit boek heeft ontvangen. Het is enig in zijn soort en de opbrengsten komen volledig ten goede aan de stichting.

Stichting ‘Het huis onder de regenboog’ werkt voornamelijk met vrijwilligers. Er worden diverse activiteiten georganiseerd; een maandelijkse leesclub, een wekelijkse muziekavond, wekelijks samen koken (in de keuken van buurthuis de Westwijzer) en worden er vanaf maart wekelijks huiswerkmiddagen georganiseerd. Iedere zaterdagmiddag is er een inloopmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis.
Ook brengen en halen wij de deelnemers eventueel op: alles voor de veiligheid.

De stichting werkt vanuit haar motto: “In vrijheid jezelf durven en kunnen zijn!”

Het huis onder de regenboog is gelegen aan de Mierloseweg 43 in Helmond. Maak een afspraak of kom vrijblijvend op zaterdag langs. Ook voor het geven van een workshop of lezing op uw school.
Voor meer informatie: www.hethuisonderderegenboog.nl