Nieuwsbrief januari 2024

Het nieuwe jaar is al even bezig en wij zitten niet stil. In deze nieuwsbrief onder meer een column van onze directeur-bestuurder Erik Wissink en een interview met Joris Elbers, strategisch directeur Perspectief op School. Daarnaast aandacht voor onder andere de resultaten van de conferentie ‘Het jonge kind’, staat er een informatieavond op de planning over passend onderwijs en autisme en is er op 4 april een lezing die diep in gaat op de vraag ‘Wat wil ik aan mijn kinderen doorgeven?’

30 jan 2024 Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Het nieuwe jaar zijn we binnen het SWV Helmond-Peelland PO op alle fronten stormachtig begonnen. De uitdaging van de begroting, de conferentie jonge kind; het is bijna overeenkomstig met het weer.

Meer lezen
30 jan 2024 Interview Joris Elbers

‘Mensen moeten over hun eigen schaduw heenstappen en gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen kijken naar jezelf, maar wat kan jij en wat kan ik en hoe kunnen we elkaar helpen en versterken?’

Meer lezen
30 jan 2024 Onze nieuwe website is live!

De afgelopen maanden stonden in het teken van het realiseren van een compleet nieuwe website. Het was hard werken, maar het moment is daar: de website is live! Volledig in lijn met onze nieuwe huisstijl en daarmee overzichtelijk, gebruiksvriendelijk én makkelijk te navigeren.

Meer lezen
30 jan 2024 Conferentie ”Het jonge kind”

Op 10 januari 2024 organiseerde BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning de conferentie ‘Het jonge kind’, op initiatief van de gemeente Helmond en SWV Helmond-Peelland PO.

Meer lezen
30 jan 2024 Vacature Administratief medewerker

Wij zijn op zoek naar een administratief talent voor ons dynamische team! Ben jij een ster in administratie en op zoek naar een leuke baan in Helmond? Ben jij nauwkeurig en flexibel in je werk en behoud je voortdurend overzicht? Krijg jij energie van werken in een dynamische omgeving? Dan willen wij jou graag in ons team!

Meer lezen
30 jan 2024 Informatieavond voor ouders en professionals

Ieder kind met autisme heeft zijn eigen onderwijsbehoefte. Op deze informatieavond vertelt Saskia Sliepenbeek meer over kinderen met autisme en passend onderwijs.

Meer lezen
30 jan 2024 Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven: Het versterken van ontwikkelingskansen voor elk kind”

Op 4 april geeft Stephanie Goossens een inspirerende lezing die diep in gaat op de vraag ‘Wat wil ik aan mijn kinderen doorgeven?’ en hoe dit de ontwikkelingskansen van het kind aanzienlijk versterkt. Hoe bouwen we aan een gezonde en collectieve leeromgeving die opgroeiende kinderen helpt om het beste uit zichzelf te halen? En hoe gaan wij ze hierin voor?

Meer lezen
30 jan 2024 Stichting en boek ‘Het huis onder de regenboog’

De stichting ‘Het huis onder de regenboog’ beschermt en bevordert de gelijkwaardigheid van alle inwoners in Helmond e.o. De stichting is een advies- en ontmoetingsplek op het brede gebied van LHBTIQ+ en ondersteunt bij het accepteren van de eigen (gender)identiteit. Het huis onder de regenboog maakt geen onderscheid: de regenboog is voor íedereen.

Meer lezen
30 jan 2024 Uitspraak klachtencommissie

Als SWV Helmond-Peelland PO volgen we nauwgezet de uitspraken van de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC). We willen leren van deze uitspraken en waar nodig onze scholen tijdig adviseren.

Meer lezen
30 jan 2024 Wie is Zuiderbos?

Heb jij in jouw klas of op jouw school een leerling met onbegrepen gedrag, zoals een van bovenstaande kenmerken? Wij helpen je graag verder!

Meer lezen