Nieuwsbrief november 2023

Tijdens de maand november werken we hard om onze doelen en plannen te realiseren. Dat geldt niet alleen voor ons, we zien dat ook terug bij onze scholen en partners.

24 nov 2023 Grenzeloos goed onderwijs een mooie kans om het aanbod te versterken

Een collega deelde op LinkedIn dat zij wel even bij moest komen van de conferentie “Grenzeloos goed onderwijs” die onlangs plaatsvond. Dit was voor mij niet anders. Wat een prachtige conferentie was het, met veel verbinding en positieve energie; samen maken we echt het verschil voor de kinderen.

Meer lezen
24 nov 2023 Interview: Marieke Zijlstra

‘We voeren gesprekken over hoe we zo passend en thuisnabij onderwijs kunnen realiseren. Onderwijs is natuurlijk leidend, maar ieder moet zijn eigen verantwoordelijkheid pakken. Alleen samen kunnen we mooie stappen zetten.’

Meer lezen
24 nov 2023 Conferentie 10 januari

Tijdens de conferentie delen we de resultaten en conclusies die zijn voortgekomen uit eerdere onderzoeken. Vervolgens zoeken we samen naar integrale (beleids)oplossingen.

Meer lezen
24 nov 2023 Gezocht: OPR-lid (personeel)

De OPR is een belangrijk orgaan van het SWV om het met elkaar te doen voor het kind. De OPR bestaat uit tien leden; waarvan vijf ouders en vijf medewerkers van de scholen uit de regio. We zoeken voor deze vacature een personeelslid van de scholen uit de scholenkring Asten/Someren.

Meer lezen
24 nov 2023 Uitspraak klachtencommissie

Als SWV Helmond-Peelland PO volgen we nauwgezet de uitspraken van de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC). We willen leren van deze uitspraken en waar nodig onze scholen tijdig adviseren.

Meer lezen
24 nov 2023 Maatwerk voor zo optimaal mogelijk onderwijs

Henry is een leuk en actief kereltje van vier jaar en geboren met een Septo-optische dysplasie (SOD). SOD is een syndroom waarbij de hersenen niet normaal aangelegd zijn. Er ontbreekt een “tussenschot” tussen de hersenkamers...

Meer lezen